Založ si blog

Pohľad študenta na sociálne médiá vysokých škôl

Mám písať investigatívu. Podľa niektorých normálna vec pre študenta vysokej školy, podľa mňa niečo nemožné. Nedávno som sa zúčastnil prednášky dlhoročného investigatívneho novinára Toma Nicholsona, ktorý sám povedal, že bez obrovského množstva konexii sa táto práca robiť nedá. Pýtam sa teda, ako má 22 ročný študent, ktorý má na Facebooku len niečo okolo 350 priateľov písať investigatívny blog? Nijako. Asi. Ale bude sa teda aspoň tváriť, že ho píše.

Cieľom investigatívy je pátrať a vyšetrovať (ako som si vygooglil). Dlho som rozmýšľal čo budem vyšetrovať. Uvažoval som dokonca nad tým, že si na výpomoc zoženiem pátracieho psa, no potom som si však uvedomil koľko taký pes zožerie a tak som sa uspokojil len s pomocou internetu. Pri hľadaní svojej témy som nemusel zájsť ďaleko. Veď kde sa ľahšie pátra a vyšetruje ako na domácej pôde?

V mojom blogu by som sa chcel zamerať na spravovanie facebookových stránok fakúlt vysokých škôl. Už dlhšiu dobu mi totižto nejde do hlavy ich logika uverejňovania príspevkov. Pravidelne sa stretávam s tým, že tieto facebookové stránky radšej zazdieľajú článok o tom či dokážete nakresliť bicykel z pamäti, alebo nový trailer na Hry o tróny (nevymýšľam si) ako nejaký podstatný príspevok z prostredia fakulty. Ako člen fakultného média mám napríklad už dlhšiu dobu problém s tým, že naša stránka pravidelne odmieta zverejniť naše obsahy. Vraj máme divácku základňu len medzi našimi členmi a kým to ich stránka zazdieľa, tak to už všetci fanúšikovia majú dávno pozreté. Jasné, že to nikto iný nepozerá, keď to nie je potláčané fakultným sociálnym médiom dopredu a radšej by si všetci určite mali prečítať článok o surfovaní na Novom Zélande. Nejde len o fakultné médiá. Všeobecne si myslím, že toto naše sociálne médium trochu zabúda na tvorbu študentov a občas dáva priestor menej podstatným veciam. Ich argumentom je, že tieto „surferské“ posty slúžia na oddych. Mojim argumentom je zasa to, že tieto príspevky by mali slúžiť hlavne študentom a štúdiu a nie je na oddych. Nehovorím však, že táto stránka je zlá. Samozrejme sa tu dá nájsť kopa užitočných odkazov na rôzne stáže, pracovné príležitosti a študenti majú vďaka nej dostatočný prehľad o dianí na fakulte, avšak myslím si, že stále je čo zlepšovať. Podľa môjho názoru sa zameriava hlavne na uchádzačov a čoraz menej na súčasných študentov fakulty. Častokrát sa tam objavia príspevky, ktoré by tam nemuseli byť a na ich mieste sa môže objaviť napríklad nejaký dobrý študentský film, televízna či rozhlasová relácia, študentský článok či takýto úžasný investigatívny blog. Jedine, že by nie.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Samuel Böhm

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3126x
Priemerná čítanosť článkov: 3126x

Autor blogu

Kategórie

Archív